Over Marleen Smits

Hallo! Ik ben Marleen Smits. Momenteel studeer ik aan het AKV St.Joost in Den Bosch. Daar doe ik de richting Illustratie, maar richt ik me ook veel op de Animatie. Want we moeten wel toegeven: alles word digitaal! Vaak vind ik ook dat de beweging een grote toevoegende waarde geeft aan mijn stilstaande beelden. Over mijn werk: Als Illustrator leg ik verhalen en fantasieën vast. Dit doe ik graag op zo’n manier dat er altijd ruimte blijft voor interpretatie. Mijn werk werkt voor verschillende doelgroepen. Maar het liefst werk ik toch voor de wat jongere mens! Vooral omdat ik daar meer mijn enthousiasme en liefde voor Sprookjes in kwijt kan. En dan niet op de vrolijke prinsessen manier, maar juist ook met een duister randje. Ook werk ik graag met realistischere onderwerpen en dan vooral in de educatieve setting. Ik wil dan met mijn beeld een tekst meer lading geven, of het onderwerp juist wat verluchtigen!